Ziņas
 Kas vēl notiek
 Statistika
 Studentu ziņas
 Farmakoloģijas jaunumi
 Farmaceitiskās aprūpes vērtējums aptiekās
 Farmaceitu un farmaceitu asistentu reģistrācija
 Palīdzi atpazīt!
 Gaidot aspirīna 115-gadi
  Cik labi Tu pazīsti Aspirin Cardio?
  Nedēļas jautājums
  Forums
  Zāļu reģistrs
  Kompensējamās zāles
  Bezrecepšu zāles
  Uztura bagātinātāji
  Aptiekas
  Lieltirgotavas
  Zāļu ražotāji
  Sertifikācija
  Likumdošana
  MateriaMedica
  Darba birža
  Jautājumi un atbildes
 
GRIBI KĻŪT ZINĀMS UN PAMANĀMS?         IENĀC TE!
  Atsauksmes Piektdiena 19.04.2024  
Par Farmaceitu un farmaceitu asistentu reģistrācijas maksām

Avene, 2008.01.22 01:30:16

Registra uzturēšana jāsedz valstij.Vai ārsti arī maksā savai biedrībai,vai to apmaksā valsts! žēl,ka jālasa tik niknuma pilni vārdi,bet cēlonis jau tam ir tas,ka aptiekās nav kas strādā.Ja dzirdam par farmaceirisko aprūpi,vispār nolaižas rokas,pa kuru laiku lai to veicam. īpašniekiem nomas maksas vairākkārt palielinājušās,bet piecenojums samazinājies. Tas,ka ir citas atlaides,tas neko nedod,parastam farmaceitam jāsaņem tāda alga,lai vēlāk varētu aprēķināt cilvēka cienīgu pensiju.

Skalpelis, 2008.01.22 09:17:05

Es joprojām uzskatu, ka viss ir jādara korekti. Ja publicētai tāmei būtu virsraksts "Biedrības gada tāme", tad ok, bet kā reģistra uzturēšanas tāme, tā nav pieņemama. Jebkura normāla sabiedriska organizācija atskaitās saviem biedriem, par saņemto līdzekļu izlietojumu, un biedriem ir tiesības jautāt un precizēt līdzekļu izlietojumu, ja viņiem kaut kas šķiet nesaprotams. Šajā gadījumā tas piespiedu maksājums, tāpēc vēlos redzēt, kur un kā naudu izlietos. Joprojām nedomāju, ka man būtu jāsedz šī maksājuma ietvaros kāda ēdināšana u.c. tur minētās lietas. Manuprāt, te ir izskanējusi pietiekami konstruktīva kritika un jautājumi, bet vienīgā reakcija ir bijusi, valdes locekles aizvainojums par to, ka kāds ir atļāvies kaut ko pajautāt. Kāpēc tad jūs aicinat farmaceitus izteikties, ja jums ir vajadzīgs tikai pozitīvs, biedrības lēmumiem piekrītošs viedoklis?!

No pasaran, 2008.01.22 09:26:40

Dārgais Guru! Tu un LFB Valde taču esat Farmācijas gods un sirdsapziņa, tie, kas rāda piemēru visiem pārējiem. Ja Tev tā sāp, ka Tavas gara gaismas spožums bez maksas apspīd tumšākos farmācijas kaktus, tad pārdod savas spuldzītes gaismu par naudu. PĀRDOD, sniedz pakalpojumus, padari LFB mājas lapu pieejamu tikai LFB biedriem, rūpējies TIKAI par LFB biedriem un visi vēlēsies par tādiem kļūt. Mēģinot IZSPIEST naudu no haļavšikiem, Tavs garīgums zaudē jebkādu vērtību. Prasts un nožēlojams rekets ar smieklīgu tāmi. Bet reketam principā nedrīkst maksāt. Samaksāsi vienreiz, būsi vergs uz mūžu.

Guru, 2008.01.22 10:44:26

No pasaran, par mana garīguma vērtību (vai tās trūkumu) ļauj spriest man pašam. (Taču ētikas apsvērumi neattiecas tikai uz mani, un pieprasīt, lai katrs rūpējas tikai par savas rīcības morāli, ir naivi.) Bet par reketu varam pastrīdēties, tieši tāpat, kā par tāmes atbilstību vai neatbilstību un korektumu vai nekorektumu. Apelēt pie biedrības un valdes goda un sirdsapziņas ir mazliet nožēlojama retorika, Tev tā nešķiet? Un vēl - biedrība ir sabiedriska organizācija, kurā iespējas darboties ir IKVIENAM tās biedram. Ja šī valde nekam neder, kā te iepriekš komentāros rakstīts, tad - nāciet un darbojieties! Runa nav par personisku aizvainojumu (kas tiek pārmests valdes loceklei), bet gan par to, ka farmaceitu līdzdarbošanās savas nozares attīstīšanā līdzinās nullei. Šajā gadījumā pamodies ir satrauktais maks, nevis kādi dziļāki ētiskie apsvērumi. Kur ir konstruktīvie (!!!) ieteikumi, kā rīkoties šajā situācijā? Vispārīgi norādījumi, ka par jārūpējas valstij, patiesībā neizsaka itin neko.

to Guru, 2008.01.22 11:24:49

Zini, Guru, ja farmaceitiem būtu kaut viens tāds vadonis kā ārstiem ir Valdis Keris , tad nevienam farmaceitam nebūtu žēl pat 25 Ls, bet nekā. Dzīvojam pēc kaķa Leopolda devīzes...Eniņam vajadzētu saprast, ka visiem labs nebūsi(domāti farmaceiti un valdība). Pēdējā seminārā holandiešu vieslektors skaidri un gaiši pateica, ka GALVENAIS viņu farmaceitu biedrības uzdevums ir LIELĀKA finasējuma iegūšana no VALSTS.

ergO, 2008.01.22 13:00:48

Manuprāt, bija pietiekami konkrēti priekšlikumi kā rīkoties. 1.Atcelt Valdes lēmumu. 2. Risinājumu meklēt nevis palielinot nodokļus, bet samazinot funkcijas, samazinot izdevumus un skapī liekamo dokumentu krājumus. 3.Aizstāvēt farmaceitu intereses, nevis izspiest farmaceitu naudu, lai aizstāvētu valsts kontroles, patērētāju aizsardzības, farmaceitiskās aprūpes uzraudzības utml. intereses. Vai normāli, ja 3,5 gadus neviens pat nepamanīja, ka LFB nepilda MK Noteikumu uzlikto pienākumu publicēt reģistra datus? Nevienam tie dati nebija vajadzīgi…, bet tagad tos analizēs?!:) Reģistrācija taču būtībā ir tikai farmaceitiskās izglītības fakta apliecinājums ar nozīmītes palīdzību. Parādi pasi un diplomu, nopērc nozīmīti – visa tā reģistrācija.. Nevar to padarīt par bezgalīgu naudas aku. Nevar vienlaicīgi prasīt reģistra uzturēšanas maksas 400% pieaugumu un pieglaimīgi lūgties, lai ministrija izvērtē valsts finansējuma nepieciešamību. Ne jau ministrijai, bet pašiem farmaceitiem ir jāpasaka vai šis finansējums ir nepieciešams vai nav. P.s. Manuprāt, biedrības valdē nevienu ar varu nedzina un netur. Ja cilvēki brīvprātīgi apņēmās pārstāvēt FARMACEITU intereses, tad to arī novēlu darīt līdz nākošajam Kongresam. Diskusija liecina vienīgi to, ka šis lēmums nav bijis veiksmīgs, bet to joprojām var labot... Un labāk jau diskutēt pie apaļa galda, acīs skatoties....:)

Ināra Rubene, 2008.01.22 15:54:08

to ergO Kā solīju, esmu ar mieru šo diskusiju, organizēt, jo nav jau gluži tā, ka jautājums ir tikai un vienīgi par 10 Ls. Tas ir jautājums arī par reģistra nozīmi, biedrības iespējām, pienākumiem un prioritātēm, budžetu. Vai farmaceitu reģistru var pilnībā nodalīt no biedrības darba? Ļoti svarīgs ir jautājums par to, cik liels ir valdes locekļu un biedrības biedru ieguldījums biedrības darbā. Esmu izvēlējusies 7. februāri, plkst.17.00 MICā. Aicināsim diskusijā piedalīties Aigaru Eniņu, cerams, ka pietieksies arī kāds no valdes. Vienmēr var labāk un citādāk. Aicinu piedalīties visus, kam patiesi rūp darbs biedrības labā, nevis anonīma tvaika nolaišana. Iepriekš gan jāpiesakās, jo telpas ir ierobežotas.

nu jā, 2008.01.22 18:12:01

Tas, ko saka ergO jau arī ir tikai un vienīgi viņa viedoklis.

No pasaran, 2008.01.22 23:30:17

Sanāksmes lietderība ir apgriezti proporcionāla uzaicināto dalībnieku skaitam.:) Strīds jau tomēr ir tikai un vienīgi par šiem 10 latiem. Ja šo obligāto maksājumu atsauktu, tad arī strīds izbeigtos.

viszinis, 2008.01.24 13:10:44

iespējams kādai augsti stāvošai amatpersonai ir jāatrod darba vieta pa 300 LVL.

viszinis, 2008.01.24 13:11:31

kura tā ir?

nezinis, 2008.01.24 15:09:17

iespējams, ka viszinim ir vajāšanas mānija, vai arī paranoja!

HbjcKItw, 2009.07.21 18:58:00

aPhEpY tbseckah hunvdekr kxxsbqdz

dfYUtZbxnfkxWwal, 2009.07.31 07:22:07

wydyfptz qbycylgq omqzxyok

mFleJFZbXYBIePx, 2009.07.31 08:14:05

zlsckdsl bqfohext xzelckwg

TycPjUDkOZbevFJGb, 2009.07.31 09:56:43

ozkguzut wfwkqyuw fazdypyl

IxklOrjCStkKLKoSqd, 2009.07.31 10:47:19

ygsihziq nexvsjzz okbyvisy

Atsauksmes:  1 2 3 kopā: 57 atsauksmes
  « atpakaļ   
Pievienot atsauksmi
Vārds e-pasts
                 

 

Vieta jūsu reklāmai
Notikumu kalendārs
11/03 „Respiratoro slimību modulis 20p”
14/03 LFB konference Tukumā
15/03 Seminārs "Muguras sāpju eksperts" Rīgā
19/03 LFB valdes sēde
11/04 FA seminārs
 Partneri
 
Z V A
N V D
V I
L F B
F A
V M
L F S A

Meklēt
Sadaļā
 R E D A K C I J A
* Šeit publicētā informācija paredzēta veselības aprūpes nozares speciālistiem.
Redakcija nenes atbildību sarežģījumu gadījumos, kas radušies, nespeciālistiem
interpretējot vai nelietderīgi izmantojot šo informāciju.
izstrādāts nexus.lv